Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wymienić eq ?

szymon10152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam do Was takie pytanie Ponieważ Posiadam Eq na solar b.dobre warte Na pewno 1k zł . Tylko niestety mam tam postać 61lv skile m8 itp , codziennie czytam Wpka . I nie mozna sie pobawic na pvp ani nic Moja gra teraz wyglada tak ze wchodze oddaje ku + biolog i tyle . I moje pytanie brzmi Czy warto Te eq Które mam wymienic Za Eq /yangi na ravi I zaczac gre na ravi Np daggerem /WP ? Mozna chociaż by sie pobić w pvp a za eq na solar raczej duzo na ravi bym dostał . I moje pytanie brzmi czy warto tak wymienić ? Bo na plu i tak wieje nudą .

Z góry sory za literówki , ort , na szybko pisałem .

Za kazdą odpowiedz dobrą daje +

Opublikowano

Nie warto.Priv to priv,a global to global ... Jeśli możesz,wydaj ze stówkę na postać na allegro (powiedzmy 80 lv,ze średnimi skillami.Eq masz,więc Kamyki Duchowe nadropisz)

Opublikowano

Jeśli naprawdę nie chcesz grać na PL'u to sprzedaj wszystko za PLN'y. Nie polecam ci zamieniać za ravię gdyż wiadomo global a prywat serwer to różnica. Dodam jeszcze że w tym roku serwery miały być łączone a co za tym idzie twoje eq zdrożeje bo będzie więcej graczy. Jednakże ostateczny wybór należy do Ciebie ale jeśli naprawdę twoje eq jest warte 1k złoty to nie polecam ci zamieniać bo za to dostaniesz nawet 99 lvl z full eq i co ci to da? Będziesz robił pvp i tyle ;). A tak to na solarze przed tobą dłuuuga gra. No ale wybór należy do Ciebie

Pozdrawiam :).

bez gif

Opublikowano

Nie wymieniaj ;)

Jeśli masz takie eq na globalu to graj aż Ci się znudzi potem opchniesz za PLN

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Załatw sobie jakieś EQ na Daggera ale na globalu. Niedługo będzie więcej osob na serwerach gdyż zostaną one połączone.

O łączeniu gadka była ponad rok temu, a czas do kiedy mieli to zrobić to 1 kwartał tego roku.

Zamieniaj za Ravie, tam się przynajmniej jest z kim w m1 pobić czy pod wróźką się pizgać.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

O łączeniu gadka była ponad rok temu, a czas do kiedy mieli to zrobić to 1 kwartał tego roku.

Zamieniaj za Ravie, tam się przynajmniej jest z kim w m1 pobić czy pod wróźką się pizgać.

Na plu juz nie ma co robić a pl i tak już powoli upada.. Dużo graczy odchodzi sam juz niewiem A ravia niby też z dnia na dzień nie padnie .

Opublikowano

Ziomek powiem ci tak, szczerze i od serca, pozbądź się tego co masz na PLU i przenoś się na jakiegoś priva. Ravie polecam spoko serwer. Tak jak sam napisałeś na pl'u z dnia na dzień jest coraz mniej ludzi, a GM nic ciekawego nie organizują w przeciwieństwie do takich serwerów jak Ravia.

Opublikowano

Moja gra teraz wyglada tak ze wchodze oddaje ku + biolog i tyle .

Tak to teraz wygląda, kiedyś będziesz miał już wszystko i będzie Cię dużo czekało przed osiągnięciem maksymalnego poziomu.

Ekwipunek na globalu jest na pewno cenniejszy niż na prywatnym serwerze, więc jeśli już musisz to najlepiej sprzedać za nasze złotówki.

Opublikowano

Co do eq to mam na solarze Eq full na grote juz Z lez +9 , Tylko wlasnie Za nim wbije skile P to gra sie juz pewnie znudzi I wpkiem sie tak nie pobije myslalem nad Ravia i zrobic Daggera i wpka . Gra by sie nie znudzila przynajmniej Wiec sam juz nie wiem .

Opublikowano

NIE WYMIENIAJ NA PRIVY! BRON BOZE. Sprzedaj za PLN jeśli nie chce Ci sie grac na pl'u i wtedy pomyśl co zrobić z kasa. Ja nie polecam wymieniać za Ravię :)

Opublikowano

Witam , mam do Was takie pytanie Ponieważ Posiadam Eq na solar b.dobre warte Na pewno 1k zł . Tylko niestety mam tam postać 61lv skile m8 itp , codziennie czytam Wpka . I nie mozna sie pobawic na pvp ani nic Moja gra teraz wyglada tak ze wchodze oddaje ku + biolog i tyle . I moje pytanie brzmi Czy warto Te eq Które mam wymienic Za Eq /yangi na ravi I zaczac gre na ravi Np daggerem /WP ? Mozna chociaż by sie pobić w pvp a za eq na solar raczej duzo na ravi bym dostał . I moje pytanie brzmi czy warto tak wymienić ? Bo na plu i tak wieje nudą .

Z góry sory za literówki , ort , na szybko pisałem .

Za kazdą odpowiedz dobrą daje +

Nie opłaca ci się wymieniać. PL w 100% nigdy nie padnie, a ravia kiedyś napewno. Po 2, jak mówisz, że masz eq warte 1k zł+ to poczekaj, aż itemki zrobią się droższe + dolepsz coś jeszcze i sprzedaj za realne pieniądze. Albo po prostu czekaj na łączenie serverów i pompa.

Opublikowano

Ziomek powiem ci tak, szczerze i od serca, pozbądź się tego co masz na PLU i przenoś się na jakiegoś priva. Ravie polecam spoko serwer. Tak jak sam napisałeś na pl'u z dnia na dzień jest coraz mniej ludzi, a GM nic ciekawego nie organizują w przeciwieństwie do takich serwerów jak Ravia.

Nom. GM'owie organizują rozdawanie eq kolegą z s26 .

Ale o tym wypowiadać się nie będę, kto wie ten wie. Jeszcze tak dopowiem co do tematu to skoro tak bardzo boli cie to że na PL nie ma graczy to już bardziej proponowałbym zamienić na serwery Globalne lecz obcokrajowe :). Tam też jest zabawa, mówię tutaj o metin2 sg itd.

+ Co mnie najbardziej bawi to fakt że na ravii jest więcej botów niż na s26 :D

bez gif

Opublikowano

Zrozum to, że jeśli się zamienisz stracisz tylko pieniądze.

Rozumiem to, że global jest nudny i lepiej pograć sobie na prywatnym, dlatego mam dla Ciebie niezawodną radę.

Sprzedaj ekwipunek wraz z postacią na globalu i za połowę tych pieniędzy kupisz sobie takie wyposażenie na Ravii, że klękajcie narody.

Będziesz miał dobry start na nowym serwerze, plus zostanie Ci jeszcze połowa na własne wydatki.

Opublikowano

Zrozum to, że jeśli się zamienisz stracisz tylko pieniądze.

Rozumiem to, że global jest nudny i lepiej pograć sobie na prywatnym, dlatego mam dla Ciebie niezawodną radę.

Sprzedaj ekwipunek wraz z postacią na globalu i za połowę tych pieniędzy kupisz sobie takie wyposażenie na Ravii, że klękajcie narody.

Będziesz miał dobry start na nowym serwerze, plus zostanie Ci jeszcze połowa na własne wydatki.

Yangi Ravia - Solar zamienia się z przelicznikiem 10:1

Zobacz ile stoi 100kk na Ravi a ile 10kk na solarze, prawda że się nie opłaca 10:1 jeśli dajesz itemy na Ravi za itemy na solar.

Także bardziej opłaca się zamienić niż sprzedać eq i kupić na Ravi.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ja jeszcze dodam, że co do zamieniania eq z pl'a na privy to prawda nie opłaca się. Ale sprzedaż eq na pl'u za zł jak najbardziej. Ja przyjąłem sobie zasadę, że gram na privach i nie wydaje tam ani grosza, w ten sposób nigdy nie odechciewa mi się grać i wiem że to co zrobiłem osiągnełem sam, bez pomocy silnej mocy PLN'ÓW :D. Tak też ci polecam, bo w ten sposób nawet jak prywatny serwer na którym grasz padnie nie będziesz żałował że włożyłeś tam sporo kasy, a jedyna rzecz którą stracisz to będzie czas.

Nie opłaca ci się wymieniać. PL w 100% nigdy nie padnie, a ravia kiedyś napewno. Po 2, jak mówisz, że masz eq warte 1k zł+ to poczekaj, aż itemki zrobią się droższe + dolepsz coś jeszcze i sprzedaj za realne pieniądze. Albo po prostu czekaj na łączenie serverów i pompa.

PL nie padnie? Tu widać twoją nieznajomość praw firmy Gamefroge, jak zagłębisz się troche bardziej w postanowienia firmy i regulamin, to dowiesz się że PL może zostać zamknięty nawet jutro:). Wszystko należy do nich, a z grą mogą robić co chcą. To jest tak jak np. z biurem podróży nie mają kasy to upadają, albo zamykają biuro.

Opublikowano

Postanowiłem Sprzedać Eq Na plu , Dostane jakies 1k zł za to wszystko :) , I potem kupie co bedzie chcial na ravii lub wgl . A więc dzieki za pomoc wszystkim :) !

Duży błąd :>

Cierpliwość to podstawa sam na plu musiałem ze 3 miesiące wchodzić tylko oddać biologa i przeczytać KU.

Uwierz mi, że żaden priv nie dorówna serwerom globalnym.

Zrobiłeś jak uważasz twoja decyzja, lecz uważam, że to zły pomysł.

Może i jest nudne wchodzenie tylko żeby coś przeczytać i oddać ale potem aż przyjemnie się gra jak już powbijasz te skille i oddasz biologa.

10s7llx.png

By

Maxio!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...